Οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης - συμπτώματα και θεραπεία

Η οστεοχόνδρωση της οσφυαλγίας ή άλλων μερών της σπονδυλικής στήλης είναι κάτι που αντιμετωπίζουν περισσότερο από το 90% των ανθρώπων. Σε αυτήν την ασθένεια, οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι φέρουν το βάρος του χτυπήματος. Καταρρέουν και υπερβαίνουν τον παραχωρημένο χώρο τους. Αυτό προκαλεί πόνο καθώς ο παραμορφωμένος δίσκος αρχίζει να συμπιέζει τα νεύρα.

Η οστεοχόνδρωση είναι μια φθορά στη σπονδυλική στήλη. Στη σύγχρονη ζωή, διαφορετικά μέρη της σπονδυλικής στήλης τονίζονται διαφορετικά. Επομένως, κάτι φθείρεται γρήγορα (σε -30-40 χρόνια), λίγο αργά (σε 50-70 χρόνια).

Με καθιστική εργασία, η οστεοχόνδρωση επηρεάζει συχνότερα την οσφυϊκή περιοχή. Είναι για αυτόν και τη θεραπεία του, για τα οποία θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Γιατί είναι αναπόφευκτη η οστεοχόνδρωση;

Η σπονδυλική στήλη είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει τεράστια φορτία. Λόγω της όρθιας στάσης του, εργάζεται ασταμάτητα όλη την ημέρα. Επιπλέον, η κλίση αυξάνει αμέσως το άγχος σε ένα δεδομένο μέρος πολλές φορές. Και όταν κάθεστε και ακουμπάτε προς τα εμπρός, η σπονδυλική στήλη βρίσκεται υπό συνεχή κολοσσιαία πίεση. Και το άτομο δεν αισθάνεται αυτή την υπερφόρτωση. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος για την εμφάνιση της οστεοχόνδρωσης.

Το δεύτερο και πιο επικίνδυνο είναι ένας σπασμός των μυών της πλάτης. Αυτοί οι μύες μπορούν να παραμείνουν σε τεταμένη κατάσταση για ώρες - για παράδειγμα, διατηρώντας την πλάτη σας ευθεία όλη την ημέρα. Τα χέρια είναι ανίκανα για τέτοια δουλειά. Προσπαθήστε να σφίξετε τη γροθιά σας σφιχτά για τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια χαλαρώστε την. Θα νιώσετε πόνο. Και οι μύες της πλάτης έχουν διαφορετική δομή - είναι τονωτικοί. Εξαιτίας αυτού, αυτή η περιοχή πάσχει από κράμπες. Και ο ίδιος δεν περνά.

Ένα άτομο μπορεί να μην αισθάνεται κράμπες στους βαθύς μυς της πλάτης, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν εστίες υπερβολικής χρήσης. Σε αυτά τα μέρη, η σπονδυλική στήλη τραβά συνεχώς προς μία κατεύθυνση - προς τα κάτω ή σε οριζόντια προβολή. Αυτό οδηγεί σε οστεοχόνδρωση ή σκολίωση.

Η οστεοχόνδρωση στην οσφυϊκή περιοχή είναι πιο συχνή από άλλες. Πρώτα απ 'όλα, αυτή η περιοχή πάσχει από υπερφόρτωση κατά την καθιστική εργασία.

Μυϊκός σπασμός με οστική οστεοχόνδρωση

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά στο σπίτι;

Είναι δυνατή η αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι για την οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής σπονδυλικής στήλης. Ταυτόχρονα, πρέπει να είναι σαφές ότι αυτή η ασθένεια είναι χρόνια και δεν θα είναι δυνατόν να την ξεφορτωθούμε εντελώς. Ωστόσο, μπορείτε να απαλλαγείτε από τυχόν αρνητικά συμπτώματα με τη μορφή πόνου, κόπωσης και "ξεχνώντας" ότι υπάρχει το πρόβλημα.

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι η οστεοχόνδρωση εμφανίζεται πριν από την ηλικία των 40 λόγω του τρόπου ζωής. Και χωρίς να αλλάξετε τη ζωή σας, πρέπει να υποβάλλονται τακτικά σε θεραπεία - μία φορά κάθε 2-3 μήνες. Ο πιο αποτελεσματικός και φθηνότερος τρόπος να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι.

Η θεραπεία πρέπει να βασίζεται στην ομαλοποίηση της μυϊκής λειτουργίας και στην ενδυνάμωση της. Πρώτα πρέπει να αφαιρέσετε τον σπασμό (είναι η κύρια αιτία της οστεοχόνδρωσης στο στήθος). Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά ασκήσεων με μια πολύπλοκη συσκευή διόρθωσης της σπονδυλικής στήλης.

Η συσκευή βασίζεται σε τεχνολογία αυτοβαρύτητας. Η ουσία του έγκειται στο γεγονός ότι η δύναμη της πρόσκρουσης καθορίζεται από το βάρος του ατόμου. Έτσι μπορείτε να ασκήσετε με ασφάλεια στο σπίτι.

Η άσκηση με τη συσκευή είναι σχετικά απλή - είναι απαραίτητο να ξαπλώνετε στη συσκευή με κάθε σπονδυλική στήλη, μία κάθε φορά και να ακουμπάτε για 3 λεπτά για να χαλαρώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα. Είναι σημαντικό να ασκείστε ολόκληρη τη σπονδυλική στήλη, καθώς μόνο πολύπλοκη θεραπεία μπορεί να είναι αποτελεσματική.

Η συσκευή ανακουφίζει τις κράμπες, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και επαναφέρει τους μεσοσπονδύλιους δίσκους μέσω δύο ενεργειών:

Ενεργοποίηση ιδιοδεκτών. Είναι το πιο αποτελεσματικό μυοχαλαρωτικό. Οι ιδιοδεκτές είναι ενεργοί στους υπόλοιπους μυς και παθητικοί τη στιγμή της έντασης. Δηλαδή, η αναγκαστική ενεργοποίησή τους επιτρέπει στον μυ να χαλαρώσει.

Τέντωμα των μυών και της σπονδυλικής στήλης. Η συσκευή σηκώνει ελαφρώς τη σπονδυλική στήλη από το πάτωμα. Αυτό αφαιρεί την πίεση από τους μεσοσπονδύλιους δίσκους και τους επιτρέπει να επουλωθούν. Η απόσταση μεταξύ των σπονδύλων αυξάνεται, οι προεξοχές και οι κήλες συρρικνώνονται. Η αύξηση της σπονδυλικής στήλης σας επιτρέπει επίσης να τεντώσετε τους μυς, γεγονός που οδηγεί στη χαλάρωση τους. Η συσκευή συνιστάται από εκπαιδευτές φυσικής κατάστασης, οστεοπαθητικούς, νευρολόγους και χειροπράκτες. Πωλείται επίσης ενεργά στη Σλοβακία, την Ισπανία, το Μεξικό, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Τσεχική Δημοκρατία.

Θεραπεία της οστικής οστεοχόνδρωσης στο σπίτι

Μια υψηλής ποιότητας θεραπεία της οστεοχόνδρωσης της οσφυϊκής σπονδυλικής στήλης είναι δυνατή!