Θεραπεία οστεοχόνδρωσης: Η καλύτερη, πιο αποτελεσματική θεραπεία της σπονδυλικής στήλης

Η οστεοχόνδρωση είναι μια χρόνια πάθηση που επηρεάζει τον πυρήνα του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Η εστίαση της βλάβης με τη σειρά της περιλαμβάνει τον περιβάλλοντα ιστό των αγγείων και το νευρικό σύστημα στη διαδικασία. Αυτός είναι ο λόγος για αλλαγές στο μυοσκελετικό σύστημα, στα οστά και στους μυϊκούς ιστούς.

Συμπτώματα οστεοχονδρωσίας σε ένα κορίτσι

Οι νέοι συχνά αγνοούν τα πρώτα συμπτώματα της οστεοχόνδρωσης, τα οποία εμφανίζονται μαζικά μέχρι την ηλικία των 25 ετών και νωρίτερα. Αυτό συμβαίνει συχνά με μαθητές γυμνασίου των οποίων η δουλειά περιλαμβάνει καθιστικό τρόπο ζωής. Ως εκ τούτου, οι ηλικιωμένοι συχνά στρέφονται σε ιατρική περίθαλψη όταν έχει ήδη παρατηρηθεί χρόνια οστεοχόνδρωση, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Τα δυστροφικά φαινόμενα στη σπονδυλική στήλη μπορούν να έχουν παθολογικές επιπτώσεις στα εσωτερικά όργανα. Στην ιατρική πρακτική, επιβεβαιώθηκε η σύνδεση μεταξύ της υγείας των εσωτερικών οργάνων και της σπονδυλικής στήλης.

Αποτελεσματική θεραπεία για την οστεοχόνδρωση

Εάν έχει επιβεβαιωθεί η διάγνωση της οστεοχόνδρωσης, αυτό σημαίνει ότι παρά την επιπόλαια στάση απέναντι στην ασθένεια στην κοινωνία, υπάρχει μια μακρά διαδικασία θεραπείας.

Η καλύτερη θεραπεία για την οστεοχόνδρωση περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Το μάθημα αποτελείται από διάφορες φάσεις, καθεμία από τις οποίες στοχεύει στην επίτευξη ενός συγκεκριμένου αποτελέσματος.

Πρώτο στάδιο

Οι αισθήσεις πόνου εξαλείφονται. Ο γιατρός μπορεί να προτείνει να φοράτε μια συσκευή που υποστηρίζει το λαιμό και την πλάτη στην πιο σωστή φυσιολογικά θέση. Μαζί συνταγογραφούν αναλγητικά και φυσικοθεραπευτικές διαδικασίες, καθώς και μεθόδους παραδοσιακής ιατρικής, όπως ο βελονισμός, η οποία επιβεβαιώνεται σε επίσημες πηγές και αποτελεί το φάσμα των υπηρεσιών των ιατρικών εγκαταστάσεων υγείας που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Δεύτερη φάση

Ο στόχος είναι η αποκατάσταση των μεσοσπονδύλιων δίσκων της σπονδυλικής στήλης και η πρόληψη αλλαγών στη δυστροφική φύση.

Η θεραπεία περιλαμβάνει προσαρμογή της διατροφής, φυσικοθεραπεία, χειροκίνητη θεραπεία, μασάζ, βελονισμός. Αυτό το σύμπλοκο βελτιώνει τη ροή του αίματος στους μεσοσπονδύλιους δίσκους και στους γύρω ιστούς.

Για νευρολογικά συμπτώματα, ένας νευρολόγος μπορεί να εκτελέσει αποκλεισμό νοβοκαΐνης ή να χρησιμοποιήσει πιο σοβαρά φάρμακα για την ανακούφιση των μυϊκών σπασμών. Μπορεί να επιστρέψετε μετά από λίγο, αλλά η παρατεταμένη εργασία στις αρθρώσεις και τους τένοντες θα αποκαταστήσει την υγιή λειτουργία τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο αρχικό στάδιο, η θεραπεία είναι δυνατή χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Στο σύμπλεγμα θεραπευτικών μέτρων, αρκεί η εισαγωγή θεραπείας άσκησης, η μείωση της σωματικής άσκησης, η χρήση εφαρμογών και η χρήση φυσιοθεραπευτικών διαδικασιών.

Φαρμακευτική θεραπεία

Τα φάρμακα χρησιμοποιούνται καθώς η ασθένεια εξελίσσεται και όταν ο ασθενής έχει ήδη ξεκινήσει οστεοχόνδρωση της πλάτης. Η θεραπεία με φάρμακα μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και τις αιτίες της νόσου και τις συνέπειές της.

Με τη φαρμακευτική αγωγή μπορείτε να επιλύσετε τις ακόλουθες εργασίες:

 • Ανακούφιση του συνδρόμου πόνου
 • Μείωση φλεγμονής ιστού και οιδήματος
 • Ενίσχυση των βιολογικά ενεργών διεργασιών και της κυκλοφορίας του αίματος στις πληγείσες περιοχές.
 • Αποκατάσταση ιστού χόνδρου, επιστροφή κινητικής δραστηριότητας στις αρθρώσεις.
 • Εξάλειψη κατάθλιψης από συνεχή πόνο και ανησυχίες για την υγεία κάποιου.

Φάρμακα που συνταγογραφούνται από νευρολόγο για οστεοχόνδρωση:

ΜΣΑΦ (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα). Ανακουφίζει από τον πόνο και το πρήξιμο των ιστών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή ενέσεων, αλοιφών και πηκτωμάτων, δισκίων και καψουλών. Μεταξύ αυτών: Diclofenac, Meloxicam, Ibuprofen, Nimesulide, Ketoprofen. Αγγειοδιασταλτικά (αγγειοδιασταλτικά). Τα αγγεία μπορεί να κλείσουν λόγω του συνδρόμου χρόνιου πόνου. Για να εξασφαλίσετε τον κανονικό τόνο, συνταγογραφήστεο γιατρός: πεντοξυφυλλίνη (για μείωση του αγγειακού τόνου), θειοκτικικό οξύ (για βελτίωση της ανάρρωσης). (Μυοχαλαρωτικά) και ανακουφιστικά. Η θεραπεία διαρκεί περισσότερο χωρίς αυτά τα φάρμακα. Ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα αυξάνει την κινητικότητα των αρθρώσεων, ομαλοποιεί την κυκλοφορία του αίματος και οι διαδικασίες πόνου εξαφανίζονται. Φάρμακα από αυτήν την ομάδα: βακλοφένη, τετραζεπάμη. Chondroprotectors (συμπτωματικά φάρμακα με καθυστερημένη δράση). Περιέχουν εύκολα εύπεπτες μορφές ινών κολλαγόνου που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, να επιβραδύνουν και να αντιστρέψουν εκφυλιστικά φαινόμενα στον χόνδρο και τον οστό ιστό. Η επίδραση των φαρμάκων εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη χρήση (τουλάχιστον 6 μήνες). Μεταξύ των φαρμάκων αυτής της ομάδας: χονδροϊτίνη, ένα βιοδραστικό συμπύκνωμα φτιαγμένο από 4 είδη θαλάσσιων ψαριών, γλυκοζαμίνη, γλυκοζαμίνη + χονδροϊτίνη, πεντοξυφυλλίνη, υαλουρονικό οξύ. Ηρεμιστικά (ηρεμιστικά). Ανακουφίζουν από το άγχος και την κατάθλιψη στο υπόβαθρο των ασθενειών. Υπάρχουν συνθετικές και φυσικές προελεύσεις. Αυτά περιλαμβάνουν: βάμμα του feverfew, βαλεριάνα. Αντικαταθλιπτικά, maprotiline), υπνωτικά (αντιισταμινικά, παράγωγα βαρβιτουρικών και βενζοδιαζεπίνες). Συμπλέγματα βιταμινών και μετάλλων. Προτιμούνται παρασκευάσματα που περιέχουν βιταμίνη "Β", τα οποία έχουν αναγεννητική επίδραση στις πληγείσες νευρικές περιοχές και μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο.

Οστεοχόνδρωση και μασάζ

Σήμερα, όταν οι γιατροί επιλέγουν μία από τις μεθόδους θεραπείας της οστεοχόνδρωσης με μασάζ, προτείνουν να ακολουθήσετε τις συνταγές του θεράποντος νευρολόγου ή του θεραπευτή.

Οποιοσδήποτε τύπος θεραπευτικού μασάζ συνταγογραφείται μόνο σε περίπτωση ύφεσης της νόσου. Εάν έχει συμβεί επιδείνωση, δεν συνιστάται η χρήση του, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.

Οι τύποι μασάζ που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωσης περιλαμβάνουν:

 • κλασσικός;
 • Αυτο μασάζ
 • Σημείο;
 • Ταϊλανδικά
 • Αντανακλαστικό τμήμα
 • Κενό;
 • Περιοστέο.

Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 20-45 λεπτά. Αυτό αρκεί για να έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα και την ικανότητα να αισθάνεται ανακούφιση από τις πρώτες λίγες συνεδρίες.

Για να επιτευχθεί ένα διαρκές αποτέλεσμα, η διάρκεια του μαθήματος είναι 10-15 διαδικασίες. Αυτό ακολουθείται από διάλειμμα αρκετών μηνών, μετά την οποία επαναλαμβάνεται η πορεία του θεραπευτικού μασάζ, για όσο διάστημα είναι απαραίτητο κατά την κρίση του θεράποντος ιατρού.

Οστεοχόνδρωση τρίτου βαθμού, θεραπεία

Σε αυτό το στάδιο ο ινώδης δακτύλιος του συνδετικού ιστού καταστρέφεται. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε προεξοχή και θραύση του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Σε αυτήν την περίπτωση, οι οδυνηρές αισθήσεις δεν εκφράζονται, αλλά παραμένουν λόγω της πιθανότητας τσίμπησης των ριζών των νευρικών απολήξεων.

Μπορεί να εκδηλωθεί σε μούδιασμα των άκρων, απώλεια ελέγχου των λειτουργιών των πυελικών οργάνων, μειωμένο μυϊκό τόνο, εξασθένηση της αίσθησης συντονισμού και ισορροπίας. Επιβεβαιώστε πραγματικά ότι η διάγνωση της οστεοχόνδρωσης βαθμού 3 είναι δυνατή μόνο με τη βοήθεια της ακτινογραφίας, η οποία δείχνει ανασυγκρότηση (εμφάνιση ρωγμών) και παραμόρφωση των νωτιαίων αρθρώσεων, καθώς και το σχηματισμό οστεοφυτών (ανάπτυξη οστών).

Κατά την εξέταση απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού και υπολογιστικής τομογραφίας, είναι ορατές κήλες και εξάρσεις με κολπικά δάκρυα και τσίμπημα των νευρικών απολήξεων. Αυτές οι επιπλοκές συχνά σχετίζονται με το στάδιο 3

Η θεραπεία της οστεοχόνδρωσης της σπονδυλικής στήλης σε ασθενείς σε αυτό το στάδιο δεν έχει πάντα ευνοϊκή πρόγνωση. Η πλειοψηφία δεν μπορεί να απαλλαγεί εντελώς από τις εκδηλώσεις της νόσου.

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται στη σύνθετη θεραπεία συντηρητικών και χειρουργικών μεθόδων.

Συντηρητική μέθοδος

Αποτελείται από θεραπεία με φάρμακα, θεραπεία μασάζ, θεραπεία άσκησης, διατήρηση υγιούς τρόπου ζωής (αποφυγή βαριάς ανύψωσης, αιχμηρές στροφές της σπονδυλικής στήλης, εγκατάλειψη κακών συνηθειών).

Ένεση ναρκωτικών

Εκτελούν μπλοκ novocaine, μπλοκ αρθρώσεων, επισκληρίδιο και παρασπονδυλικό μπλοκ και χρησιμοποιούν κορτικοστεροειδή φάρμακα (δεξαμεθαζόνη, πρεδνιζολόνη) για την ανακούφιση της φλεγμονής.

Κατά τη θεραπεία με ενέσεις, το δραστικό συστατικό φτάνει αμέσως στην περιοχή των παρασπονδύλων ή απευθείας στον σπόνδυλο, γεγονός που εξασφαλίζει το ταχύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Χειρουργική μέθοδος

Συχνά χρησιμοποιείται λόγω της καταστροφής και της μετατόπισης των μεσοσπονδύλιων δίσκων, αποτελείται από τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • μερική ή ολική αφαίρεση του μεσοσπονδύλιου δίσκου.
 • Σύνδεση (οστεοσύνθεση) γειτονικών σπονδύλων για προστασία του νωτιαίου μυελού.

Μέθοδος Hirudotherapy

Η ιατρική καθιστά δυνατή την επιρροή της οστεοχόνδρωσης με πολλές μεθόδους. Η θεραπεία με βδέλλες βοηθά στην αύξηση της δραστηριότητας των αρθρώσεων και το δραστικό συστατικό (ιρουδίνη) στο σάλιο σας αραιώνει το αίμα, βοηθά στην αποκατάσταση και την αναγέννηση του προσβεβλημένου ιστού λόγω της καλύτερης απορρόφησης των θρεπτικών ουσιών, ανακουφίζει από το πρήξιμο, τον πόνο, τους νευρικούς σφιγκτήρες και αυξάνει επηρεάζει άλλες συντηρητικές μεθόδους. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και χρησιμοποιεί 5 έως 7 άτομα από φαρμακείο ή φαρμακευτική βδέλλα σε μια συνεδρία που διαρκεί 30 έως 60 λεπτά.

Η πορεία της θεραπείας αποτελείται από 8-10 διαδικασίες με διάστημα 5 ημερών.

Λόγω του γεγονότος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων έχει οστεοχονδρόζη της σπονδυλικής στήλης ποικίλης σοβαρότητας και οι συνέπειες της νόσου είναι υποτιμημένες, είναι λογικό να επικοινωνήσετε με την κλινική το συντομότερο δυνατό για ιατρική βοήθεια από τους γενικούς μας και να πραγματοποιήσετε επαρκή θεραπεία . προκαταρκτική διάγνωση της νόσου. . .