Το χαμηλό πόνο στην πλάτη - τα συμπτώματα και τα σημάδια της ασθένειας, τη θεραπεία

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης είναι μια ασθένεια που προκαλείται από την καταστροφή των οστών και του χόνδρου της αυχενικής, θωρακικής και οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Στην πρώτη θέση με την εξέλιξη της νόσου τροποποιείται το Κεντρικό τμήμα του νωτιαίου δίσκου, το λεγόμενο πυρήνα πηκτοειδή πυρήνα. Εξαιτίας αυτού, οι σπόνδυλοι, χάνει μέρος της κλονισμός που απορροφά τις ιδιότητες, και μια ινώδη δακτύλιο στην περιφέρεια του δίσκου που σχηματίζεται από την αραίωση και ρωγμές.

Περαιτέρω εξέλιξη του οστεοχόνδρωση της άρθρωσης οδηγεί σε επιπλοκές της νόσου – η διόγκωση δίσκου ή ρήξη του δακτυλίου fibrosus και κήλη μεσοσπονδύλιου ως αποτέλεσμα. Η αστάθεια της σπονδυλικής στήλης στην πληγείσα περιοχή προκαλεί πόνο και περιορισμένη κινητικότητα της κεφαλής οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, καθώς και την περιορισμένη κινητικότητα του κορμού σε οστεοχόνδρωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης και της οσφυϊκής μοίρας.

Στο 75% των περιπτώσεων, η οστεοχόνδρωση της άρθρωσης είναι η αιτία του πόνου στην πλάτη. Με την ηλικία, τον κίνδυνο της εκφύλισης των ιστών της σπονδυλικής στήλης αυξάνει σημαντικά, ως εκ τούτου, το μέσο συμπτώματα της σπονδυλικής στήλης, οστεοαρθρίτιδα παρατηρούνται σε κάθε δευτερόλεπτο κάτοικο του πλανήτη πάνω από την ηλικία των 30.

Τα αίτια της οστεοχόνδρωση

Οστεοχόνδρωση της σπονδυλικής στήλης.

Επιβαρυντικοί παράγοντες για την ανάπτυξη της οστεοχόνδρωση θεωρούνται τραυματισμό στην πλάτη ή επίμονη πίσω στέλεχος, όταν βαριά σωματική εργασία ή επαγγελματική απασχόληση σε συνθήκες κραδασμών. Αν έχετε πολλά να κάνει τη φόρτωση και την εκφόρτωση δουλειά, να πάρει έναν ανελκυστήρα για το αυτοκίνητό σας.

Πρώιμη έναρξη των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας της σπονδυλικής στήλης ονομάζεται αδύναμη σωματική ανάπτυξη, πλατυποδία, ή το υπερβολικό βάρος. Υπάρχει επίσης μια γενετική προδιάθεση να χάσει την δομή των μεσοσπονδύλιων δίσκων και ανώμαλη δομή της σπονδυλικής στήλης. Δυσμενείς σε σχέση με την υγεία της σπονδυλικής στήλης είναι επίσης έντονη προπόνηση στο γυμναστήριο με μια παραβίαση των κανόνων κατανομής των φορτίων στο πίσω μέρος, η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή.

Τα συμπτώματα της οστεοχόνδρωση

Η νόσος εκδηλώνεται με μια σειρά από τυπικά συμπτώματα. Για την εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της σπονδυλικής στήλης που χαρακτηρίζεται από: πόνος πόνος στην πλάτη, αίσθημα μουδιάσματος στην πληγείσα περιοχή της σπονδυλικής στήλης, μειώνοντας το εύρος της κίνησης, αυξημένη πόνο όταν σηκώνετε βάρη, απότομες κινήσεις, τέντωμα κατά τη διάρκεια του βήχα ή φτέρνισμα.

Χρόνιο πόνο ως ένα από τα συμπτώματα της οστεοχόνδρωση είναι η αιτία της κόπωσης. Όταν συμπιέζεται νευρικές ρίζες, οι δίσκοι της σπονδυλικής στήλης, πόνος μπορεί να είναι πιο έντονη και να φέρουν μια απότομη, "γυρίσματα" στη φύση. Ο εντοπισμός του σε αυτή την περίπτωση δεν περιορίζεται στην περιοχή της πλάτης, και είναι αισθητή στην περιοχή των άκρων.

Το στάδιο της οστεοχόνδρωση

Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων της οστεοχόνδρωση της άρθρωσης εξαρτάται από το στάδιο της νόσου. Στο πρώτο στάδιο της οστεοχόνδρωση της σπονδυλικής στήλης ο πόνος είναι σχεδόν δεν αισθάνθηκε, αν μόνο ελαφρά αδιαθεσία και χαμηλή αντοχή της σπονδυλικής στήλης σε τραυματισμό. Η καταστροφή από Τον ινώδη δακτύλιο, τη μείωση του μεγέθους της σπονδυλικής ρωγμές και του πόνου διαφορετικής έντασης – ένα σύμπτωμα της οστεοχόνδρωση του δεύτερου σταδίου.

Το τρίτο στάδιο της ασθένειας χαρακτηρίζεται από μια σημαντική παραμόρφωση των σπονδυλικών οστών και ιστών, μέχρι την εμφάνιση των κήλη δίσκους. Σύμπτωμα της οστεοχόνδρωση πιο σοβαρή τέταρτο στάδιο περιλαμβάνει τη μαζική ανάπτυξη των οστών, περιορισμένη κινητικότητα, έντονο πόνο, και την πλήρη ή μερική παράλυση των άκρων που προκαλείται από την συμπίεση των νευρικών ριζών.

Τα συμπτώματα της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης συχνά οδηγεί σε παραβιάσεις της κυκλοφορίας του αίματος, λόγω της συμπίεσης των αρτηριών. Αυτό οδηγεί σε έντονο πονοκέφαλο, ζάλη και λιποθυμία. Οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης η σπονδυλική αρτηρία σύνδρομο. Χαρακτηρίζεται από έναν ήχο αίσθηση στο κεφάλι, που λάμπει "πετάει" ή χρωματιστές κηλίδες πριν από τα μάτια μου. Οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης δυνατόν περιφερικό πόνο στους ώμους ή στα χέρια.

Τα συμπτώματα της οστεοχόνδρωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Οστεοχόνδρωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης μπορεί να αυξήσει κατά τη διάρκεια διάφορες καρδιακές παθήσεις. Η ασθένεια προκαλεί την εξέλιξη της μεσοπλεύρια νευραλγία (συμπίεση των μεσοπλεύριων νεύρων). Σε οστεοχόνδρωση της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης συμβαίνουν πόνο στο στήθος και ένα αίσθημα "Cola" στο κέντρο του στήθους.

Τα συμπτώματα της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Οστεοχόνδρωση της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης οδηγεί στην ανάπτυξη των ακόλουθων νόσων: ισχιαλγία, οσφυαλγία και η λεγόμενη οσφυϊκή ισχιαλγία.

Ισχιαλγία ως μία από τις επιπλοκές της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, χαρακτηρίζεται από βλάβες του ισχιακού νεύρου πόνο στους γλουτούς, υποτονία (χαμηλό τόνο) μοσχάρι και γλουτιαίων μυών.

Στην οσφυαλγία σύμπτωμα εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης λειτουργεί ως μια απότομη πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης που προκαλούνται από την μετατόπιση των σπονδύλων ή πρόπτωση μεσοσπονδύλιου.

Οσφυϊκή ισχιαλγία, μια άλλη επιπλοκή από εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, κήλη δίσκους του κάτω μέρους της σπονδυλικής στήλης. Συνοδεύεται από πόνο στους γλουτούς ακτινοβολίας στο πίσω μέρος του μηρού, ιγνυακό βόθρο, κάτω πόδι και το πόδι.

Διάγνωση της οστεοχόνδρωση

Προκαταρκτική διάγνωση του "οστεοχόνδρωση" ορίζεται από το νευρολόγο, μετά την αρχική επιθεώρηση σε σχέση με τις καταγγελίες του ασθενούς προς τα πίσω τον πόνο και περιορισμένη κινητικότητα. Το στάδιο της οστεοχόνδρωση Μελών, ανάλογα με το βαθμό της παραμόρφωσης της σπονδυλικής στήλης, η στάση του σώματος του ασθενούς και τον αριθμό των επηρεαζόμενων δίσκους.

Όλα τα παραπάνω συμπτώματα από εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της σπονδυλικής στήλης διάγνωση χρησιμοποιώντας την αίσθηση της πλάτης του ασθενούς. Ο γιατρός εφιστά επίσης την προσοχή στην κατάσταση του μυϊκού τόνου. Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, η νόσος συνοδεύεται από το hypertonicity μυς.

Με τη βοήθεια των δοκιμών για την κάμψη της σπονδυλικής στήλης καθορίζεται από το εύρος των κινήσεων του ασθενή. Μέσω της χρήσης ακτινογραφία, ΑΞΟΝΙΚΉ και ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία, η διάγνωση, ορίζεται και καθορίζεται η μελλοντική στρατηγική για τη θεραπεία της οστεοχόνδρωση της άρθρωσης.

Θεραπεία της οστεοχόνδρωση

Στη θεραπεία της οστεοχόνδρωση εφαρμόζει συντηρητικές και χειρουργικές μεθόδους. Ο στόχος και των δύο είναι να εξαλείψει τον πόνο και να αποτρέψει την περαιτέρω εξέλιξη της παραμόρφωσης.

Χειρουργική θεραπεία του εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της σπονδυλικής στήλης ισχύει μόνο εάν η συντηρητική θεραπεία της νόσου έχουν αναποτελεσματικά.

Η δραστική βήμα για την εφαρμογή συντηρητικών μεθόδων διαρκεί 2 μήνες κατά μέσο όρο. Στην αρχή είναι πιθανό να υπάρχει κάποια βραχυπρόθεσμη σύνδρομο πόνου, που προκαλείται από μια αντίδραση σε φάρμακα, φυσιοθεραπεία (physical therapy) και τη φυσική θεραπεία. Στην συντηρητική θεραπεία της οστεοχόνδρωση είναι, επίσης, χρησιμοποιείται για μασάζ, η χειροπρακτική, απορροφητήρα και ρεφλεξολογία. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας της οστεοχόνδρωση της άρθρωσης εξαρτάται από τη συνέπεια των διαδικασιών και την επιμονή του ασθενή κατά την εκτέλεση των φυσικοθεραπεία συγκροτήματα.

Χειρουργική θεραπεία της οστεοχόνδρωση διεξάγεται όταν η κήλη των μεσοσπονδύλιων δίσκων, των οποίων η ηλικία υπερβαίνει τους 6 μήνες. Η ένδειξη για την επέμβαση αυτή είναι επίσης η μείωση του χάσματος μεταξύ των σπονδύλων μέχρι και το 1/3 από το αρχικό του μέγεθος και τη συμπίεση του νωτιαίου ρίζες.

Μια κορυφαία μέθοδος στη χειρουργική αντιμετώπιση της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της σπονδυλικής στήλης diskectomy, δηλαδή την αφαίρεση της παραμορφωμένης δίσκο. Η λειτουργία μπορεί να είναι ελάχιστα επεμβατική, γίνεται με την χρήση ενδοσκοπικών οργάνων μικροδισκεκτομή μέθοδος B-Twin συστήματα, καθώς και την οπή λέιζερ εξάτμιση του πυρήνα της παραμορφωμένης δίσκο.

Μετά από χειρουργική θεραπεία της οστεοχόνδρωση αναμένεται περίοδο αποκατάστασης για 6 μήνες. Κατά τη διάρκειά της ο ασθενής έχει σταλεί για θεραπεία Spa για την πορεία του φυσικοθεραπεία, manual therapy, βελονισμός, κ. λπ.

Η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας με φάρμακα

Επί του παρόντος, η εκφυλιστική ασθένεια δίσκων πάσχει από ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Πολλοί απ ' αυτούς δε μάλλον για το πρόβλημά σας. Εν τω μεταξύ, αν ο χρόνος δεν ξεκινήσετε τη θεραπεία, θα υπάρξουν επιπλοκές που θα διαρκέσει για το υπόλοιπο της ζωής μου. Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, καθώς και πολλές άλλες ασθένειες, "νεότερος" και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής, την ήττα από τον κανονικό της ρυθμό.

Στο άρθρο μας θα εξετάσουμε την ίδια την ασθένεια, και θα επικεντρωθεί επίσης στην ιατρική μέθοδος θεραπείας.

Το χαμηλό πόνο στην πλάτη και τους τύπους της

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης είναι μια παραμόρφωση του χόνδρου των αρθρώσεων, των οστών ιστού από τη σπονδυλική στήλη και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους.

Οστεοχόνδρωση συμβαίνει:

 • οσφυϊκή (lumbosacral),
 • του τραχήλου της μήτρας,
 • το στήθος.

Αιτίες της οστεοαρθρίτιδας:

 • bipedalism,
 • καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης,
 • κακώσεις της σπονδυλικής στήλης,
 • επίπεδη πόδια,
 • η συχνή ανύψωση,
 • οι συχνές αλλαγές του κορμού
 • μακρά διαμονή σε άβολες θέσεις
 • υπερφόρτωση της σπονδυλικής στήλης,
 • έλλειψη σωματικής άσκησης και την παχυσαρκία,
 • ο υποσιτισμός
 • το στρες.

Τα στάδια της ανάπτυξης του οστεοχόνδρωση

 1. Λόγω ορισμένων αλλαγών στο μεσοσπονδύλιο δίσκο εμφανίζεται αστάθεια των σπονδύλων. Η σπονδυλική στήλη είναι πολύ επιρρεπείς σε τραυματισμούς.
 2. Παρουσιάζεται η αρχή της καταστροφής του ινώδους δακτυλίου του μεσοσπονδυλίου δίσκου. Μειώνει μεσοσπονδυλίου κενό.
 3. Υπάρχει μια ρήξη του ινώδη δακτυλίου. Πυρήνα Του πηκτοειδή πυρήνα του μεσοσπονδύλιου δίσκου διογκώσεις. Λόγω του σχηματισμού μιας κήλη δίσκου προκαλείται από την παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης.
 4. Παρουσιάζεται έντονη σύνδρομο πόνου. Λόγω του σχηματισμού των οστών αυξήσεις και οστεοποίηση των συνδέσμων της σπονδυλικής στήλης κινήσεις θα γίνουν περιορισμένες.

Τα συμπτώματα της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων

Θεραπεία της οστεοχόνδρωση

Οσφυϊκή (lumbosacral) Τμήμα:

 • Επίμονος πόνος στην πλάτη πόνος.
 • Το αίσθημα της πόνους και μούδιασμα στα άκρα.
 • Μείωση της κινητικής δραστηριότητας.
 • Αυξημένη πόνο όταν εκτελεί απότομες κινήσεις, την ανύψωση βάρους, σωματική άσκηση, κατά τη διάρκεια του βήχα και το φτέρνισμα.
 • Πόνο στα χέρια και τους ώμους, πονοκεφάλους.
 • Σπονδυλική αρτηρία σύνδρομο (κάψιμο, πονοκέφαλο, ζάλη, ο θόρυβος στο κεφάλι, κηλίδες χρώματος "πετάει" μπροστά στα μάτια).
 • Πόνος στα εσωτερικά όργανα, και ιδιαίτερα στο στήθος ("μετράνε" στο στήθος) και την καρδιά.

Τον καθορισμό της διάγνωσης

Η διάγνωση είναι εγκατεστημένος σχετικά με την αποδοχή από νευρολόγο με βάση τον ασθενή καταγγελίες (πόνος, η περιορισμένη κινητικότητα, κ. λπ.). Επιθεώρησαν την σπονδυλική στήλη με τον ασθενή σε όρθια θέση, καθιστή και ύπτια θέση (σε ηρεμία και σε κίνηση). Κατά την εξέταση του πίσω εφιστά την προσοχή στην στάση του σώματός σας, τα χαρακτηριστικά της δομής του σώματος, τις κάτω γωνίες των πτερυγίων, η πλευρική το περίγραμμα του λαιμού και της μέσης, η θέση της ωμικής ζώνης, κ. λπ. ο γιατρός στη συνέχεια αναφέρεται συνήθως ο ασθενής να ακτινογραφίες, ΑΞΟΝΙΚΉ ή ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία, η οποία διευκρινίζει και αναλύει τη διάγνωση, καθορίζεται από το βαθμό της βλάβης, και να εντοπίσει το κρυμμένο αποκλίσεις από τον κανόνα. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο νευρολόγος αναθέτει την κατάλληλη θεραπεία. Συνήθως, αυτό είναι μια περίπλοκη θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των ναρκωτικών, μασάζ, φυσιοθεραπεία και άλλες μεθόδους.

Η θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας με φάρμακα

Για αρχή, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά το αρχικό στάδιο της ανάπτυξης της οστεοαρθρίτιδας, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατόν να γίνει χωρίς το φάρμακο. Αυτό θα είναι αρκετό για την εφαρμογή της ιατρικής γυμναστική, διάφορα εφαρμοστές (κύλινδρος "Lyapko", το Kuznecov μασάζ), καθώς και τη μείωση του στρες και την εξάλειψη άλλες αιτίες της νόσου. Αν τα συμπτώματα είναι κερδίζει δύναμη, και μελέτες έχουν δείξει χαρακτηριστικές αλλαγές, θα πρέπει να συνδέσετε ένα φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει να επιπτώσεων σχετικά με τα αίτια και τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας.

Θεραπεία της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων φάρμακα εμφανίζονται κατά την περίοδο έξαρσης και με στόχο την αφαίρεση της φλεγμονώδους διαδικασίας, την ανακούφιση του πόνου και την ενίσχυση των διαδικασιών ανταλλαγής οφείλεται σε εσωτερική λήψη ή χορήγηση των φαρμάκων με τη χρήση ενέσεων.

Οφείλεται στο γεγονός ότι η οστεοαρθρίτιδα είναι μια συστηματική νόσος που προσβάλλει διάφορα όργανα και συστήματα, η θεραπεία θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη. Φάρμακα για τη θεραπεία της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, εκτελεί τα ακόλουθα καθήκοντα:

 • ανακούφιση από τον πόνο,
 • η απομάκρυνση της φλεγμονής,
 • βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος σε ιστούς,
 • το ανάπλασης του ιστού χόνδρου,
 • επιστροφή της κινητικότητας των αρθρώσεων,
 • εξάλειψη της κατάθλιψης που προκαλείται από τη συνεχή πόνο.

Τα συμπτώματα της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων

Η ασθένεια επηρεάζει διαφορετικά μέρη του πίσω. Οι σπόνδυλοι μπορεί να αρχίσει να παραμορφώνεται στο λαιμό, στο στήθος ή στη μέση. Τέτοια συμπτώματα Συνήθως εκδηλώνονται αμέσως, το χαμηλό πόνο στην πλάτη μπορεί κάποια στιγμή να μην είναι δυσάρεστη. Σταδιακά ο πόνος, ειδικά τις βραδινές ώρες, αδυναμία στα χέρια και τα πόδια, ζάλη. Ωστόσο, σε κάθε εμφάνιση της εκφυλιστικής νόσου της σπονδυλικής στήλης έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, όπως οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας τα εξής:

 • πονοκέφαλο, που δεν με βοηθάει να το δισκία?
 • παράλυση των χεριών;
 • κουδούνισμα στα αυτιά;
 • απώλεια της συνείδησης;
 • λόξυγκα και δυσκολία στην αναπνοή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σημάδια οστεοχόνδρωση του θώρακα είναι:

 • πόνος στο μεσοπλεύριο περιοχή *
 • συχνές βήχας;
 • νιώθεις ένα κόμπο στο λαιμό μου;
 • άλγους με την υψηλή αρτηριακή πίεση;
 • τον πόνο, όπως στην σκωληκοειδίτιδα.

Οσφυϊκή εκφυλιστική ασθένεια δίσκων έχει συμπτώματα όπως:

 • πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα;
 • μούδιασμα των κάτω άκρων;
 • "γυρίσματα" στην πλάτη;
 • παράλυση των ποδιών;
 • μυρμήγκιασμα στα άκρα.

Όλα αυτά είναι σημάδια οστεοαρθρίτιδα είναι μια άμεση ένδειξη για την αναζήτηση ιατρικής φροντίδας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην αγνοήσετε τον πόνο στο λαιμό, το στήθος και τη μέση. Μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της καρδιακής και πνευμονικής νόσου.