Τα συμπτώματα και τη θεραπεία της αρθροπάθεια των αρθρώσεων: αίτια, διάγνωση, πώς να μεταχειριστεί την περιγραφή της νόσου

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια χρόνια παθολογία που επηρεάζει το συνδετικό ιστό δομών του μυοσκελετικού συσκευές. Για την ασθένεια που χαρακτηρίζεται από προοδευτική πορεία με την προοδευτική καταστροφή του χόνδρου. Αρθροπάθεια είναι η διάγνωση στην πλειοψηφία των ασθενών μετά από 65 χρόνια ως ένας από τους λόγους για την ανάπτυξη, είναι η φυσική διαδικασία της γήρανσης.

Με την εμφάνιση εκφυλιστικών-δυστροφικές παθολογία από το αποτέλεσμα του προηγούμενου τραύματα, ενδοκρινικές και φλεγμονώδεις ασθένειες, υπερβολική σωματική άσκηση, ή, αντιθέτως, ο καθιστικός τρόπος ζωής. Κύρια συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας είναι πόνος το οίδημα των αρθρώσεων, περιορισμό των κινήσεων.

Για τη διάγνωση της παθολογίας διεξάγει οργανική μελέτες — ακτινογραφία, αρθροσκόπηση, MRI, CT. Αρθρίτιδα 1 και 2 σοβαρότητα αντιμετωπίζεται συντηρητικά βέβαια να παίρνετε φάρμακα, φυσιοθεραπεία και μασάζ, άσκηση, θεραπεία. Όταν μη αναστρέψιμες καταστροφικές αλλαγές στις αρθρώσεις, χειρουργική επέμβαση — αρθρόδεση, αρθροπλαστική.

Παθογενετικοί μηχανισμοί

Στην οστεοαρθρίτιδα προκύψουν έντονες αλλαγές στην εσωτερική του συνδετικού ιστού δομές. Στο χόνδρινο ιστό, που σχηματίζεται παραμόρφωση της διάβρωσης, η οποία προκαλεί την καταστροφή των ινών κολλαγόνου και των πρωτεογλυκανών που αποτελείται από μια πρωτεΐνη (5-10%) και γλυκοζαμινογλυκάνες (90-95%). Το αποτέλεσμα του κολλαγόνου πλέγμα χάνει τη σταθερότητά της, αρχίζουν να κυκλοφορήσει metalloproteinases που καταστρέφουν όλα τα είδη της εξωκυττάριας ουσίας πρωτεΐνες. Υποβάθμιση επιταχύνεται από την αύξηση της βιοσύνθεσης του κολλαγόνου και στρομελυσίνης. Συνήθως φυσιολογικές τιμές των ενζύμων που ελέγχουν κυτοκίνες — μικρό πεπτίδιο πληροφορίες μόρια. Αλλά με την εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας, η συγκέντρωση αυτών των πρωτεϊνών μειώνεται, γεγονός που προκαλεί την απελευθέρωση ενός μεγάλου αριθμού ενζύμων καταστροφή του χόνδρου.

Επηρεάζονται οστεοαρθρίτιδα, ο χόνδρος επιφάνεια

Πρωτεογλυκανών με αλλοιωμένη δομή αρχίζει να απορροφά μόρια νερού, τα οποία δεν είναι σε θέση να κρατήσει. Ως εκ τούτου, το επιπλέον υγρό εισέρχεται των ινών του κολλαγόνου. Θα "φουσκώσουν", χάνουν τη δύναμη και την ελαστικότητα. Ποιοτική και ποσοτική σύνθεση του αρθρικού υγρού είναι, επίσης, βιώνει αρνητικές αλλαγές. Στην οστεοαρθρίτιδα, μειώνει τη συγκέντρωση του υαλουρονικού οξέος. Του υαλοειδούς χόνδρου παύουν να είναι επαρκής για την αναγέννηση το ποσό των θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου. Στο χόνδρινο ιστούς σχηματίζονται εστίες μαλακώνοντας και, στη συνέχεια, ρωγμές, ειδικά τον ιό των νεκρωτικών αυξήσεις. Των οστών κεφάλι γυμνό, μπορείτε να αρχίσετε να microtraumatic στη μετατόπιση σε σχέση με το άλλο.

Αίτια και προδιαθεσικοί παράγοντες

Τα αίτια της πρωτοπαθή (ιδιοπαθή) οστεοαρθρίτιδα δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί. Αυτό συμβαίνει όταν η απουσία κάθε προδιαθεσικούς παράγοντες, ως εκ τούτου, διατύπωσε την θεωρία του για την κληρονομική προδιάθεση στην πρόωρη φθορά των χόνδρων. Δευτερογενή οστεοαρθρίτιδα αναπτύσσεται ως συνέπεια άλλων παθήσεων των αρθρώσεων ή των προηγούμενων τραυματισμών. Τι μπορεί να προκαλέσει εκφυλιστικές ασθένειες:

 • τραυματισμό στο κοινό ή σε κοντινή απόσταση συνδετικού ιστού δομές — κάταγμα, εξάρθρωση, οι τραυματισμοί του μηνίσκου, μερική ρήξη των μυών, των συνδέσμων, των τενόντων, ή την πλήρη αποστασιοποίηση από την οστική τους βάση;
 • συγγενείς δυσπλαστικών αναπτυξιακή διαταραχή της άρθρωσης;
 • παραβίαση των ενδοκρινών αδένων, διαταραχή των μεταβολικών διεργασιών.
 • ρευματισμοί, ή ρευματικό πυρετό;
 • ρευματοειδή αρθρίτιδα, αντιδραστική, μεταβολικές, ψωριασική, ή ουρική αρθρίτιδα, πολυαρθρίτιδα;
 • πυώδης αρθρίτιδα που προκαλείται από στρεπτόκοκκους ή Staphylococcus epidermidis σταφυλόκοκκοι;
 • φυματίωση του οποιαδήποτε μετάφραση, τη βρουκέλλωση, χλαμύδια, γονόρροια, σύφιλη;
 • εκφυλιστική ασθένεια, για παράδειγμα, την ανατομία Legg.

Για την ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας προδιαθέτει υπερκινητικότητα των αρθρώσεων οφείλεται στην παραγωγή ενός συγκεκριμένου κολλαγόνου. Αυτή η κατάσταση έχει διαγνωστεί στο 10% του πληθυσμού του πλανήτη και δεν θεωρείται παθολογική. Αλλά η υπερκινητικότητα συνοδεύεται από αδυναμία του τενόντια-συνδετικός συσκευές, η οποία οδηγεί σε συχνούς τραυματισμούς, ειδικά στον αστράγαλο (διάστρεμμα και η ρήξη συνδέσμων, διαστρέμματα).

Προκαλέσει αρθρίτιδα μερικές φορές είναι διαταραχές της αιμοποίησης, για παράδειγμα, αιμοφιλία. Hemarthrosis, ή αιμορραγία στην κοιλότητα της άρθρωσης, προκαλώντας την επιδείνωση των τροφικών χόνδρου και την καταστροφή τους.

Οι προδιαθεσικοί παράγοντες περιλαμβάνουν την ηλικία, η συχνή πίεση στις αρθρώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της αντοχής τους, αύξηση του σωματικού βάρους, χειρουργική επέμβαση, και υποθερμία.

Οστεοαρθρίτιδα, όταν το υπερβολικό βάρος

Η ομάδα υψηλού κινδύνου περιλαμβάνει τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, οι άνθρωποι που ζουν σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες ή επαφή με τοξικές χημικές ενώσεις. Η ανεπάρκεια στη διατροφή του τροφές με βιταμίνες και μέταλλα, η δημιουργία συνθηκών για τη σταδιακή υποβάθμιση του υαλοειδούς χόνδρου.

Η κλινική εικόνα

Τον κίνδυνο της οστεοαρθρίτιδας είναι η έλλειψη συμπτώματα στο πρώτο στάδιο της ανάπτυξής του. Παθολογία είναι κλινικά εκδηλώνεται σταδιακά, τα πρώτα σημάδια προκύψουν κατά σημαντική καταστροφή του χόνδρου των ιστών. Πρώτον, το άτομο αισθάνεται ήπιο πόνο, χωρίς σαφή εντόπιση. Εμφανίζεται μετά από σωματική άσκηση — άρση βαρών, την αθλητική κατάρτιση. Μερικές φορές η πρώτη κλινική εκδήλωση είναι μια κρίσιμη στιγμή, κλικ κατά την κάμψη ή εκτόνωσης του κοινού. Οι άνθρωποι άρχισαν να παρατηρήσετε ότι ορισμένες κινήσεις είναι δύσκολο. Ωστόσο, στο αρχικό στάδιο της οστεοαρθρίτιδας ακαμψία προκύπτει κατά τις πρωινές ώρες και εξαφανίζεται σύντομα.

Η νόσος εξελίσσεται, ο πόνος είναι αισθητή το βράδυ, προκαλώντας όχι μόνο μια διαταραχή του ύπνου, αλλά η εμφάνιση της χρόνιας κόπωσης. Η ένταση του πόνου σύνδρομο κατά το δεύτερο στάδιο αυξάνει με την αλλαγή του καιρού, έξαρση των χρόνιων ασθενειών, μόλυνσης. Σημαντικά μειωμένο εύρος της κίνησης. Ο λόγος για την ακαμψία γίνεται λέπτυνση του χόνδρου και ηθελημένος περιορισμός των μετακινήσεων ενός ατόμου, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τον πόνο. Αυτό οδηγεί σε αυξημένο φορτίο στην αντίθετη κοινή, η οποία προκαλεί περαιτέρω βλάβη. Για την οστεοαρθρίτιδα χαρακτηριστικό και άλλων ειδικών συμπτώματα:

 • πόνο προκαλεί σπασμούς των σκελετικών μυών και την ανάπτυξη των μυών συσπάσεις (περιορισμό των παθητικών κινήσεων της άρθρωσης);
 • η κρίση στις αρθρώσεις, κλικ, το κροτάλισμα σε κίνηση γίνει μόνιμη, εμφανίζονται σχεδόν σε κάθε μετατόπιση των οστών σε σχέση με το άλλο;
 • συχνά, υπάρχουν επώδυνες μυϊκές κράμπες;
 • οι αρθρώσεις είναι παραμορφωμένα, η οποία οδηγεί σε διαταραχές της στάσης και της βάδισης?
 • στο τρίτο στάδιο της αρθροπάθεια παραμόρφωση εκφράζεται τόσο έντονα ότι το κοινό είναι λυγισμένο, και ο όγκος των κινήσεων σε αυτά σημαντικά μειωμένη ή εντελώς απούσα;
 • στο τρίτο βαθμού οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο, ποδοκνημική, ισχίο, όταν κινείται ο ασθενής χρησιμοποιεί ένα μπαστούνι ή πατερίτσες.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, εξελίσσεται η παθολογία και στην πορεία της άφεσης εναλλάσσονται με υποτροπές, καθώς και η συχνότητα των παροξύνσεων αυξάνεται όλη την ώρα. Δυσκαμψία το πρωί, τώρα δεν εξαφανιστεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, γίνεται μόνιμη.

Εξέταση ασθενή με οστεοαρθρίτιδα 1 βαθμό, ο γιατρός σημείωσε μόνο μια μικρή διόγκωση της άρθρωσης, και την πλήρη ασφάλεια από το εύρος της κίνησης. Στην παθολογία των 2 βαθμούς ψηλάφηση αποκαλύπτει τον πόνο και αδύναμα εξέφρασε την παραμόρφωση. Στην περιοχή της κοινής χώρος που παρατηρείται στο σχηματισμό των οστών οζίδια.

Για την οστεοαρθρίτιδα χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη της υμενίτιδα — φλεγμονή στον αρθρικό μεμβράνες από το ισχίο, γόνατο, ποδοκνημική, ώμος αρθρώσεις. Τους οδηγεί το σύμπτωμα γίνεται ολοκληρωμένη εκπαίδευση σφραγίδα στον τομέα κοινή, πατώντας πάνω στο οποίο υπάρχει μια μετατόπιση του υγρού (διακύμανση). Για την οξεία υμενίτιδα μπορεί να συνοδεύεται από μια αύξηση στη θερμοκρασία 37-38°C, πονοκεφάλους, πεπτικές διαταραχές.

Διάγνωση

Η διάγνωση τεθεί επί τη βάσει των αποτελεσμάτων της ενόργανης έρευνες, κλινικά χαρακτηριστικά, το ιστορικό του ασθενούς, τα παράπονα των ασθενών. Γενική ανάλυση αίματος και ούρων έδιναν πληροφορίες — όλες οι τιμές παραμένουν εντός των φυσιολογικών ορίων, εάν η αρθρίτιδα δεν προκαλούνται από διαταραχές του μεταβολισμού. Με την ανάπτυξη της υμενίτιδα αυξάνει η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (30 χιλ/ώρα) στο αίμα αυξάνει το επίπεδο των λευκοκυττάρων, και το ινωδογόνο. Αυτό δείχνει ότι συμβαίνουν στο σώμα οξεία ή χρόνια φλεγμονώδη διαδικασία. Αλλαγές στις βιοχημικές και ανοσολογικές παράμετροι εμφανίζονται σε δευτερεύουσες μορφές οστεοαρθρίτιδας.

Η πιο κατατοπιστική μέθοδος για τη διάγνωση των εκφυλιστικών-δυστροφικές παθολογία — ακτινογραφία σε μετωπικές και πλευρικές προεξοχές.

Το στάδιο της οστεοαρθρίτιδας, σύμφωνα με την ταξινόμηση των Kellgren-Lawrence (1957) Ακτινολογική σημάδια της παθολογίας
Αρχική Η απουσία ακτινολογικές ενδείξεις
Πρώτη Δυσδιάκριτα, ανώμαλη στένωση της κοινής χώρος. Μια μικρή εξομάλυνση των άκρων του οστού πιάτα, το αρχικό σχηματισμό οστεοφύτων ή την έλλειψη αυτών
Δεύτερο Σημειώνονται στένωση της κοινής χώρος μεγαλύτερη από το φυσιολογικό κατά 2-3 φορές, το σχηματισμό ενός μεγάλου αριθμού των οστεόφυτα, υποχόνδριο osteosclerosis. Η εμφάνιση kistevidnyj διαφωτισμού στο επιφύσεις
Τρίτη Η εμφάνιση του εξέφρασε υποχόνδριο osteosclerosis και μεγάλες οριακό οστεόφυτα, σημαντική στένωση της κοινής χώρος
Τέταρτο Ο σχηματισμός χοντρό μαζική οστεόφυτα, η σχεδόν πλήρης τήξη του κοινού χώρου, την παραμόρφωση και τη συμπίεση των επιφύσεων των οστών που σχηματίζουν την άρθρωση

Αν μετά τις σπουδές του x-ray εικόνες στο γιατρό να έχω τις αμφιβολίες μου κατά τον καθορισμό της διάγνωσης, να συνταγογραφήσει μια ΑΞΟΝΙΚΉ τομογραφία. Και για να αξιολογήσει την κατάσταση που βρίσκεται γύρω από την άρθρωση του συνδετικού ιστού δομές ΜΑΓΝΗΤΙΚΉ τομογραφία. Όταν χρησιμοποιείτε αντίθεση, δυναμική, ώστε να αξιολογήσει τη ροή του αίματος στον ιστό, ρυθμίστε το στάδιο της φλεγμονώδους διαδικασίας στην ανάπτυξη της υμενίτιδα.

Οι κύριες μέθοδοι θεραπείας

Η οστεοαρθρίτιδα είναι ακόμα ανίατη ασθένεια, καθώς δεν υπάρχουν φάρμακα για την αναγέννηση του χόνδρου. Ο κύριος στόχος της θεραπείας γίνεται η πρόληψη της εξέλιξης των ασθενειών, τη διατήρηση της κινητικότητας των αρθρώσεων. Η θεραπεία είναι μακροχρόνια και πολύπλοκη, χρησιμοποιώντας τόσο τοπική όσο και συστηματική φάρμακα. Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφύγετε σοβαρές άγχος για το κοινό, εάν είναι απαραίτητο, να περιορίσει το εύρος της κίνησης συσκευές ορθοπεδικής, όπως άγκιστρα, επίδεσμοι ελαστικοί. Ασθενείς με υπερβολικό βάρος, θα πρέπει να προβεί σε προσαρμογές στη διατροφή σας για μια σταδιακή απώλεια βάρους και τη διατροφή.

Μετά την επίτευξη μια παρατεταμένη ύφεση ασθενείς εμφανίζονται καθημερινά φυσιοθεραπείας. Η πρώτη εκπαίδευση διεξάγεται υπό την καθοδήγηση του φυσιοθεραπευτή, τότε ο ασθενής εκτελεί ασκήσεις στο σπίτι. Φυσική θεραπεία μπορεί να συμπληρωθεί με το κολύμπι, γιόγκα, Ποδηλασία.

Να μειώσει τη σοβαρότητα του πόνου τους συνταγογράφους διάφορες κλινικές και φαρμακολογικές ομάδες:

 • μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα με τη μορφή αλοιφών, ταμπλέτες, λύσεις για παρεντερική χορήγηση των δραστικών συστατικών
 • εισφορές σε κοινές λύσεις των αναισθητικών σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή;
 • μυοχαλαρωτικά για την εξάλειψη μυϊκούς σπασμούς και περιοριστικά συσπάσεις.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις βιταμίνες Β, τα ηρεμιστικά, εάν είναι απαραίτητο, ηρεμιστικά και αντικαταθλιπτικά. Είναι επίσης εξοπλισμένα chondroprotectors για τη μακρά πορεία που λαμβάνουν. Αυτή είναι η μοναδική ομάδα φαρμάκων που έχουν την ικανότητα να αποκαταστήσει μερικώς χόνδρου.

Για να ενισχύσει την κλινική δραστηριότητα φυσιοθεραπεία — θεραπεία με λέιζερ, μαγνητικό πεδίο, UHF-θεραπεία.

Κάθε κοινή πόνο θα πρέπει να είναι ένα σήμα για άμεση θεραπεία στο γιατρό. Η θεραπεία διεξάγεται κατά το αρχικό στάδιο της οστεοαρθρίτιδας, θα βοηθήσει να σταματήσει η καταστροφή του χόνδρου, για να αποφευχθεί η απώλεια της υγείας και της αναπηρίας.