Του τραχήλου της μήτρας εκφυλιστική ασθένεια δίσκων: συμπτώματα και θεραπεία

Είναι τώρα σπάνια συναντώνται εκδηλώσεις της νόσου είναι ευρεία: σύμφωνα με τις στατιστικές, περίπου το 60% του πληθυσμού σε ανεπτυγμένες χώρες, σε διάφορους βαθμούς, υποφέρουν από εκδηλώσεις της οστεοχόνδρωση της άρθρωσης. Οι κύριοι λόγοι για μια τέτοια ευρεία διανομή, η καθιστική θέσεων εργασίας και η έλλειψη της κίνησης του σύγχρονου ανθρώπου.

οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (Osteohondroz) είναι μια εκφυλιστική-δυστροφικές αλλοιώσεις των μεσοσπονδύλιων δίσκων, οι οποίες από μόνες τους είναι κατεστραμμένων δίσκων, σπόνδυλοι και οι αρθρώσεις του τραχήλου της μήτρας, μείωση του ύψους των μεσοσπονδύλιων δίσκων. Η νόσος εξελίσσεται, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία και μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, προβλήματα του κυκλοφορικού και ακόμη και κήλη. Όπως η οστεοπόρωση, η νόσος οφείλεται σε διαταραχές του μεταβολισμού των ανοργάνων στοιχείων, προκαλώντας τα οστά και τις αρθρώσεις γίνονται λιγότερο ισχυρή.

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης μπορεί να προκαλέσει αστάθεια της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (τα συμπτώματα και τη θεραπεία είναι παρόμοια με το chondrosis, αλλά έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά), η οποία συχνά συνοδεύεται από μετατόπιση των σπονδύλων. Αυτό με τη σειρά του επιταχύνει την ανάπτυξη της εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, καταστρέφοντας το νωτιαίο Τμήμα.

Οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης: συμπτώματα

Στα πρώτα στάδια της νόσου σχεδόν δεν εκδηλώνεται από τα επώδυνα συμπτώματα: μπορεί να νιώσετε δυσφορία στο λαιμό μετά από μια μεγάλη φυσική άσκηση ή παρατεταμένη συνεδρίαση σε μια τεταμένη θέση μετά από μια απότομη κίνηση ή κλίση του κεφαλιού.

Τα κύρια συμπτώματα – πονοκέφαλο, ζάλη και διαταραχές συντονισμού, ελαφρύ crunch όταν κινείται το κεφάλι, αδυναμία; λιγότερο συχνά παρατηρείται αδυναμία του χέρια, μούδιασμα της γλώσσας και να πληγεί το κύρος του λόγου, προβλήματα στην αναπνοή, την όραση, την ακοή, την εφίδρωση, την αφύσικα υψηλή πίεση του αίματος. Κύριες ζώνες – το κεφάλι, το λαιμό, γιακά ζώνη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, την ίδια στιγμή, υπάρχουν μόνο μερικά από τα συμπτώματα που αναφέρονται.

Σε Γενικές γραμμές, τα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας είναι προφανές συχνά μάσκες με τη χρήση των παυσίπονων. Αυτός είναι ένας από τους κινδύνους της: τα περισσότερα από τα συμπτώματα είναι δυνατόν σε άλλες ασθένειες, περιπλέκει τη διάγνωση του τραχήλου της μήτρας εκφυλιστική ασθένεια δίσκων.

Ζάλη με οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Αυτή η κατάσταση δεν είναι πάντα σαφώς δείχνει την εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης.

Ζάλη μπορεί να είναι το αποτέλεσμα:

 • φλεγμονή στο μεσαίο ή εσωτερικό αυτί;
 • σπασμοί των εγκεφαλικών αγγείων;
 • παραβιάσεις μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων?
 • τα προβλήματα με το αιθουσαίο συσκευής;
 • ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σαφή κριτήρια ζάλη οστεοχόνδρωση της άρθρωσης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν συστηματικές και μη συστηματικές ζάλη, έχουν διακριτές διαφορές.

Συνιστάται να γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ συστημικών και μη συστημικών ζάλη, αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα αίτια της ασυνήθιστο Μέλη:

 • σύστημα ίλιγγος είναι η αίσθηση της κυκλική κίνηση γύρω από αντικείμενα ή το σώμα που είναι συνέπεια της διακοπής της αιθουσαίο συσκευής, visual αναλυτές και υποδοχέων στις αρθρώσεις, οι μύες και της επιδερμίδας (χαμηλό πόνο στην πλάτη από διάφορες αιτιολογίες);
 • μη-συστημικό ζάλη αίσθημα λιποθυμίας, αίσθημα έκπληκτος, σίγουροι για την κατάσταση στην κατακόρυφη θέση. Όταν μη-συστημικό ζάλη αίσθημα κυκλική περιστροφή λείπει, και αυτό είναι μια σημαντική διαφορά σε σύγκριση σημάδια.

Οι άνθρωποι που αισθάνονται την ζάλη μία από τις διευκρινισμένοι τύποι πρέπει να επιθεωρούνται από έναν έμπειρο γιατρό, κυρίως νευρολόγο ή (εάν υπάρχει υποψία για τη νόσο του αυτιού και του λαιμού) ωτορινολαρυγγολόγο ένα.

Ο λόγος για Τα επείγοντα περιστατικά δεν σχετίζονται με εκφυλιστική ασθένεια δίσκων της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, είναι η ταυτοποίηση του ασθενούς (εκτός από vertigo) τέτοια σημεία, όπως:

 • παράλυση του προσώπου και το μούδιασμα του ιμάντα ώμου;
 • σοβαρή κεφαλαλγία στο φόντο της επιδείνωσης της υγείας *
 • παραβίαση του συντονισμού των κινήσεων;
 • η απώλεια ή εξαφάνιση της συνείδησης.

Πονοκέφαλο στην οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Αυτή είναι μία από τις πιο συχνές μη ειδικά συμπτώματα πολλών ασθενειών. Πονοκέφαλοι, ιδιαίτερα στο γυναικείο πληθυσμό. Είναι δύσκολο να προσδιορίσετε την αιτία των πονοκεφάλων, και, επιπλέον, να το συσχετίσετε με τις αλλοιώσεις της σπονδυλικής στήλης. Υπάρχουν περίπου 14 διαφορετικούς λόγους για τον πονοκέφαλο στον άνθρωπο.

Οι πιο κοινές αιτίες των πονοκεφάλων με το που περιγράφονται παθολογία:

 • σπασμοί των εγκεφαλικών αγγείων;
 • μια τσιμπημένο νεύρο ρίζες;
 • μια αντανακλαστική αύξηση της ενδοκράνιας πίεσης.

Πονοκέφαλο στην οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας μπορεί να θυμηθεί την αίσθηση όταν υπέρτασης, στηθάγχης ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Ειδικά σε μεσήλικες και μεγαλύτερης ηλικίας, τείνουν να έχουν οι κίνδυνοι από την ανάπτυξη εγκεφαλικά επεισόδια ή εμφράγματα.

Αισθάνονται ο πόνος μπορεί να είναι παροξυσμική, σταθερή, πάλλεται, και θαμπό.

Όταν καρδιακές παθήσεις ασθενείς παραπονούνται για δυσφορία στο στήθος, που συνοδεύεται από ένα ρυθμό διαταραχή της καρδιάς. Για να προσδιορίσετε την αιτία μόνο από ειδικευμένο γιατρό. Σε περίπτωση πονοκεφάλους σε συνδυασμό με κόρον, ζάλη και πόνο στο στήθος, φρόντισε να το ΗΚΓ.

Πόνος στην οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Δεν είναι πάντα ο πόνος εντοπίζεται στο κεφάλι και το λαιμό. Γνωστές περιπτώσεις διαφορετικές εντοπισμός του πόνου.

Πόνος στον αυχένα μπορεί να ακτινοβολεί στην περιοχή του ώμου και σε διάφορα μέρη του τα χέρια. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτών των αισθήσεων είναι οι ξαφνικές κρίσεις μετά τον ύπνο, απότομες κινήσεις, αόρατο για το ανθρώπινο στρες, για παράδειγμα, όταν γελάς ή φτάρνισμα. Ο πόνος που σχετίζεται με εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, αν η διαδικασία δεν έχει λάβει χρόνιο χαρακτήρα, συνήθως υποχωρεί μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα και σε συνδυασμό με την κρίση των αυχενικών σπονδύλων.

Χωρίς προηγούμενη έρευνα, δεν θα πρέπει να αφαιρέσει τον πόνο με τη χρήση του manual therapy (μασάζ). Σε ορισμένες περιπτώσεις, αδέξιος χειρισμός μπορεί να επιδεινώσει την παθολογία, να διαταράξει νεύρωση ή να προκαλέσει αναπηρία του ασθενούς.

Η ένταση του πόνου μπορεί να είναι ήπια ή αιχμηρά. Για την διάρκεια, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Θεωρείται ότι η οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας είναι πιο συχνά σχετίζονται με βλάβες στο έκτο και έβδομο αυχενικό σπόνδυλο.

Υπάρχουν δοκιμές για να καθορίσει ο εντοπισμός του πόνου ώθηση. Ήττα στην περιοχή της έκτης σπονδύλου συμπληρώνεται από τον πόνο στον αντίχειρα, μια ήττα στην περιφέρεια το έβδομο σπόνδυλο συνοδεύεται από πόνο στο μεσαίο δάχτυλο.

Πίεσης του αίματος με οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Η σχέση του τραχήλου της μήτρας εκφυλιστική ασθένεια δίσκων με ακανόνιστη πίεση του αίματος έχει καθιερωθεί από καιρό. Το αυχενικό σπόνδυλο είναι σημαντικό απολήξεις των νεύρων και των αιμοφόρων αγγείων.

Χαρακτηριστικό αλλαγές πίεσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Υπέρταση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι τυπική για αυτή την ασθένεια. Reflex ερεθισμό των νευρικών απολήξεων και των βραχυπρόθεσμων σπασμούς των αιμοφόρων αγγείων που προκαλούν μια απότομη ημερήσιων δυναμική της αρτηριακής υπέρτασης.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αυξημένης πίεσης στο οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας είναι ένας συνδυασμός από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • πονοκέφαλο;
 • πόνος στα άκρα και το στήθος;
 • η μείωση της ευαισθησίας στην περιοχή του λαιμού;
 • η εμφάνιση της πίεσης κορυφές, μετά το άγχος, την ένταση των μυών, παρατεταμένη διαμονή σε δύσκολη θέση και άλλες παρόμοιες καταστάσεις.

Αιχμές ΚΌΛΑΣΗ και η ραγδαία επιδείνωση της υγείας αποτελούν τη βάση για την αναζήτηση επείγουσα ιατρική βοήθεια.

Το στάδιο ανάπτυξης της οστεοχόνδρωση

Στην ανάπτυξη του τραχήλου της μήτρας εκφυλιστική ασθένεια δίσκων, αποφάσισε να διαθέσει 4 στάδια. Αλλά αυτό είναι μια μάλλον υπό όρους διαίρεση, καθώς τα περισσότερα από τα συμπτώματα της νόσου μπορεί να συμβεί και σε άλλες παθολογικές καταστάσεις.

Το πρώτο στάδιο (προ-κλινικές)

Στα αρχικά στάδια τα συμπτώματα είναι ήπια και συχνά αποδίδεται σε στρες ή άλλες ασθένειες. Αισθάνεται άσχημα δυσκαμψία στον αυχένα, πόνος στο απότομες κινήσεις ή να γέρνει. Σε αυτό το στάδιο, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από εκκολαπτόμενη εκφυλιστική ασθένεια δίσκων χρησιμοποιώντας θεραπευτική άσκηση ή απλά να προχωρήσουμε περισσότερο, να ρυθμίσει τη δύναμη.

Το δεύτερο στάδιο

Ο πόνος ενισχυθεί και να γίνει μόνιμη, κατά τη διάρκεια απότομες στροφές ή πλαγιές είναι ήδη ισχυρή. Εμφανίζονται σοβαρές κεφαλαλγίες, ο ασθενής αρχίζει να κουράζεται, να γίνει έξαλλος, περιοδικά μουδιασμένος περιοχές του προσώπου.

Το τρίτο στάδιο

Η δισκοκήλη συχνά προκαλεί ζάλη, αδυναμία στα χέρια, τα βιώσει τον πόνο στο λαιμό και τα χέρια, ένιωθα πάντα στους ώμους.

Το τέταρτο στάδιο

Στο τέλος, οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι έχουν καταστραφεί, έχουν αντικατασταθεί από συνδετικό ιστό. Zaselyalsya νεύρα, η οποία οδηγεί σε δυσκολία στην κίνηση, έντονο πόνο, αυξημένη ζάλη, θόρυβος στα αυτιά.

Αιτίες και παράγοντες κινδύνου

Περιέργως, η πιθανότητα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας στον άνθρωπο οφείλεται σε ένα από τα εξελικτικά πλεονεκτήματα όρθια στάση: σπονδύλων τύπου ένας εναντίον του άλλου, και με την ηλικία του συνδετικού ιστού υποβαθμίζει. Κατά συνέπεια, ο μεγαλύτερος είναι σχεδόν αναπόφευκτη διαδικασία. Αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην παλαιότερη και πιο εντατική ανάπτυξη του οστεοχόνδρωση:

 • Στην πρώτη θέση – είναι καθιστική και καθιστικός τρόπος ζωής, συχνά παρατηρείται στη σύγχρονη ζωή (υπάλληλοι γραφείου, προγράμματα οδήγησης και άλλα καθιστική επάγγελμα, ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ, πολλές ώρες στον υπολογιστή), η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας
 • Έντονη, αφύσικες στάσεις στη διαδικασία: για παράδειγμα, για έναν υπολογιστή άτομο συχνά κλίνει προς τα εμπρός, υιοθετώντας μια τεταμένη πόζα
 • Τον αντίθετο λόγο – πολύ υψηλή, ασυνήθιστη για αυτό το άτομο για το φορτίο, αλλά σε κίνδυνο ακόμα και εκπαιδευμένοι αθλητές, π. χ. αρσιβαρίστες;
 • Κάθε λόγος που παραβιάζει τη φυσική στάση του σώματος του ανθρώπου: άβολα παπούτσια, ειδικά ψηλά τακούνια, κακή στάση του σώματος κατά τον ύπνο, πλατυποδία, αρθρίτιδα, σκολίωση;
 • Το υπερβολικό βάρος, συχνά προκαλούνται από τον υποσιτισμό
 • Συχνές άγχος, στρες, συνεχή κόπωση
 • Τοπική υποθερμία

Πόσο επικίνδυνο είναι οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Στο λαιμό υπάρχουν πολλές ζωτικής σημασίας αιμοφόρα αγγεία, αρτηρίες, τριχοειδή αγγεία, και ως εκ τούτου, κάθε παράβαση που μπορεί να έχουν δυσάρεστες συνέπειες, όπως η υποξία, η υπέρταση, αγγειακή δυστονία.

χαμηλή οσφυαλγία μη-χειρουργική μέθοδος θεραπείας

Του τραχήλου της μήτρας εκφυλιστική ασθένεια δίσκων επηρεάζει τα τμήματα της σπονδυλικής στήλης που ελέγχουν τη λειτουργία του ώμου και του αγκώνα αρθρώσεων, του θυρεοειδούς, τα χέρια και τα άλλα όργανα. Σε οστεοχόνδρωση, αν δεν αντιμετωπιστεί, η πιθανότητα τσιμπημένο νεύρα, συμπιεσμένο αιμοφόρων αγγείων, η οποία αναπόφευκτα επηρεάζει το έργο άλλων φορέων.

Πώς να μεταχειριστεί οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Πραγματική, σταθερή επιτυχία στη θεραπεία του τραχήλου της μήτρας εκφυλιστική ασθένεια δίσκων μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει φάρμακα, μασάζ, θεραπευτική γυμναστική, φυσιοθεραπεία. Σε πολύ προχωρημένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτήσει χειρουργική επέμβαση.

Σας συνιστούμε να μην καταφεύγουν σε αυτο-θεραπείας, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι τα συμπτώματα του χαμηλού πόνου στην πλάτη μπορεί να σημαίνει μια εντελώς διαφορετική ασθένεια: επιπλέον, αυτό το σας που επιλέγονται φάρμακα δεν θα σας βοηθήσει στην επεξεργασία, μπορούν ακόμα και να προκαλέσει ζημιά.

Ανάκληση της οξείας πόνο

Οστεοχόνδρωση της άρθρωσης, ιδιαίτερα στα τελευταία στάδια, που συνοδεύεται από έντονο πόνο, έτσι, το πρώτο καθήκον του ιατρού είναι να διευκολύνει τον πόνο σας. Θα συνταγογραφήσει παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη φάρμακα, βιταμίνες, chondroprotectors για την αποκατάσταση ιστού χόνδρου, φάρμακα για να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να μειώσει το σπασμό των μυών.

Θεραπευτικές ασκήσεις με οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Ο πιο εύκολος και διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων σπίτι μέθοδος – φυσιοθεραπεία. Ενώ επίσης είναι αρκετά αποτελεσματική, καθώς τα δυναμώνει τους μυς του λαιμού και αποκαθιστά την κυκλοφορία του αίματος σε κατεστραμμένες περιοχές, για να αντισταθμίσει την έλλειψη κίνησης στην καθημερινή ζωή. Φυσική θεραπεία μπορεί να συμπληρωθεί με το κολύμπι, Aqua gym.

Η φυσικοθεραπεία είναι η πιο εύκολη και προσιτή μορφή της θεραπείας του τραχήλου της μήτρας εκφυλιστική ασθένεια δίσκων και, ταυτόχρονα, αρκετά αποτελεσματική. Αγωγή άσκησης μπορεί να γίνει στο σπίτι. Σε οστεοχόνδρωση της έντασης της κατάρτισης δεν είναι κρίσιμη, μόνο η συχνότητα. Στο πρώτο μέρος, η φυσική αγωγή έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τους μυς του λαιμού που κάνει για την έλλειψη λειτουργικότητας της σπονδυλικής στήλης και να βοηθήσει να υποστηρίξει το εξασθενημένο σπονδύλων.

Θεραπευτικές ασκήσεις με οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας

Για να ενισχύσει τους μυς του λαιμού που είναι η συνιστώμενη ημερήσια δραστηριότητες. Μπορούν να είναι αρκετά απλό, που αποτελείται από στροφές και το κεφάλι γέρνει προς διαφορετικές κατευθύνσεις, και πιο περίπλοκη, συμπεριλαμβανομένων χρησιμοποιώντας το λαιμό και τους μυς από τα χέρια. Μπορούν να εκτελέσουν τόσο στο σπίτι όσο και στην εργασία. Για παράδειγμα, αν η εργασία είναι καθιστική, είναι χρήσιμο να κάνετε αυτές τις ασκήσεις μετά από μια ώρα που κάθεται σε ένα Γραφείο ή ένα όργανο ελέγχου.

Φυσική θεραπεία

Σωστή και συνεπής χρήση των φυσικών μεθόδων θεραπείας βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε κατεστραμμένες περιοχές, τη μείωση της φλεγμονής και του πόνου, επιβραδύνει τη διαδικασία της οστεοποίησης.

Οστεοχόνδρωση του τραχήλου της μήτρας χρησιμοποιώντας ηλεκτροφόρηση, μαγνητοθεραπείας, θεραπεία με λέιζερ, θεραπεία με κρουστικά κύματα, ιατρικά λουτρά και τα ντους, θεραπεία με λάσπη και άλλες μεθόδους.

Το μασάζ λαιμών με οστεοχόνδρωση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Οστεοχόνδρωση μασάζ μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική: βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τους σπασμούς, μειώνοντας τον μυϊκό τόνο, ανακουφίζει από τα συμπτώματα πόνου και βελτιώνει την Γενική κατάσταση του ασθενούς.

Όμως, μασάζ και χειροκίνητη θεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται με ιδιαίτερη προσοχή, ως ανίκανη και αγενής επιπτώσεις για τους ασθενείς περιοχές του σώματος μπορεί να κάνει μόνο κακό.

Χειρουργική θεραπεία

Σε πολύ προχωρημένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται ακόμη και χειρουργική επέμβαση: στένωση της σπονδυλικής στήλης, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκους, σπονδυλολίσθηση στο.

Η απόφαση σχετικά με την ανάγκη και τη μέθοδο της χειρουργικής επέμβασης λαμβάνεται από το χειρουργό, που καθορίζει τις προπαρασκευαστικές εργασίες, η διάρκεια της μετεγχειρητικής περιόδου και την αποκατάσταση.